Publicat de: Valentina Gabriela Dumitrescu | mai 10, 2020

Pârâcioasa

Din aprilie 2018 m-am mutat într-un studio. Adică, o camera în care sunt toate cele. Bucătărie, baie şi mobilă. Dotat studioul ăsta şi cu o tersă cam de aceeaşi mărime cu el.

Proprietarii, îmi spun că nu vor să fumez în camera. Ok. Zis şi făcut, mai ales că în 2018 până prin septembrie, la sfarşit, nu a picat fir de ploaie şi a fost şi foarte cald. Adevărul este că mă şi obişnuisem să nu mai fumez la interior, pentru că pe unde am locuit în colocaţie, nu se fuma în casă.

Deasupra studoiului unde stau eu, mai este unul (în aceeaşi casă bineînţeles) care are şi ăla terasă, dar cam nefolosibilă. Ca să ieşi pe terasa aia trebuie să ieşi pe un geam, mic. Da, pe un geam. Şi studioul ăla este neocupat de vreo 6-7 luni.

În perioada asta cât am stat acasă (adică 2 luni) neavând animal de companie, pentru că proprietarii nu le suportă şi adevărul este că nici nu am spaţiu să nu chinui un animal, am cumpărat mâncare specială pentru păsări (mai precis porumbei) şi am pus-o pe terasa studioului de deasupra.

Eiii şi acum începe bâlciul. Anul trecut (2019) într-o perioadă când era mai cald afară şi am fumat pe terasă, mă abordează vecina din casa de alături (la acelaşi nivel cu mine) în Colruyt şi mă tine de poveşti, cu toate bazaconiile, ca la final să-mi spună că o deranjează că fumez pe terasă, că nu suportă fumul de ţigară şi că-i miros hainele (alea super îmbibate în balsam, de-ţi mută nasul) a ţigară. M-am făcut că plouă şi intr-adevăr a început să plouă a doua zi, udându-i hainele, întinse la uscat.

Săptămâna asta. dau mâncare porumbeilor, ca de obicei dimineaţa, la prânz şi seara. Seara, hop, proprietara, care deschide geamul terasei şi-mi spune sa nu mai dau mâncare porumbeilor, pentru că zboară pe deasupra ei şi o umplu de rahat. Am facut ochii mari şi în gândul meu mă întrebam, cum mama naibii se spârcâie porumbeii, tocmai când trec pe deasupra ei, când stă în gradină?

Şi misterul s-a dezlegat, alaltăieri, când vecina mă abordează, în timp ce trebăluiam pe la florile de pe terasă. Şi-mi explică din nou, că o deranjează că fumez pe terasă şi că dau mâncare porumbeilor. Ba mai mult  o scapă gura şi spune că a vorbit şi cu proprietarii. Vecina asta, este o spanioloacă, care trăieşte de mult în Belgia. Când se sfădeşte cu fiică-sa, ea în spaniolă, aia în franceză. Mai latră şi căţeaua lor (pentru care-mi făceam griji că nu am mai auzit-o, dar am aflat că a fost bolnavă). Face si karaoke pe terasă, când ţi-e lumea mai dragă. Şi ce-mi spune madama? Că porumbeii îi sparcâie hainele şi terasa. Cum, măi cucoană? La mine pe terasă, nici un rahat de pasăre şi este chiar langă terasa unde dau mâncare porumbeilor. Pe acoperişurile alăturate, nici un rahat de pasăre. Numai la tine?

Şi ca să vezi culmea nesimţirii, mă întrebă, dacă atunci când pleacă ea la rude în Spania, nu pot să-i îngrijesc câinele. Ăsta da, tupeu. Mă şi gândeam că vin acasă şi după dezinfectat şi spălat toate cele, să mai curăţ şi după câine. AVC cred că aş face.

O să-mi fac curaj să-i întreb pe proprietari, de fapt lor le plăteşte şi asta chirie? Că are prea multe pretenţii şi ăştia prea pun botul la toate cerinţele ei, impunându-mi mie restricţii.

Pârâcioasa naibii.

 

 


Responses

  1. . Bună ziua Ma numesc Marieta Lazăr și sunt în Belgia cu soțul meu. As dori sa vorbesc cu dumneavoastră la telefon dacă se poate sau pe WhatsApp. NR. meu de telefon este 0465378284. Dacă îmi dați un bip va resun eu. Va doresc o zi buna.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: